Infosessies 2020

Live sessies

Vanaf september organiseren we opnieuw live infosessies met in acht neming van de maatregelen i.v.m. social distancing. 


Schrijf je op voorhand in via de afsprakenbalie op 011 33 55 77. Meld je bij aankomst in het ziekenhuis aan de inschrijvingskiosk. Je ontvangt dan een kaartje met de plaats waar je verwacht wordt.

 

Infosessie over Arbeid en bevalling

 • Door de Jessa vroedvrouwen: je krijgt in groepjes met 15 zwangeren en partner uitleg over het verloop van de zwangerschap en wat een normale bevalling inhoudt. Eventuele zwangerschapskwaaltjes en de kraamperiode worden toegelicht. We  bespreken wat er gebeurt in het ziekenhuis na de bevalling, wat je moet meebrengen, … Omwille van de huidige maatregelen is een rondleiding nog niet mogelijk.
 • Praktisch: de infosessie vindt 2x/maand op donderdagavond plaats en duurt ongeveer 2 1,5uur (uitgezonderd feestdagen). Infosessie 1 om 18u, infosessie 2 om 19u45.
 • Locatie: je mag rechtstreeks naar de foyer aula gaan, de ruimte naast de aula op het gelijkvloers. De vroedvrouw wacht je daar op.
 • Voor wie?: de infosessie is bedoeld voor de mama’s en hun partner. Dit kan best in de 2de helft van de zwangerschap.
 • Hoe deelnemen?: schrijf je telefonisch in voor deze infosessie via de afsprakenbalie op 011 33 55 77. Je deelname is gratis. Meld je de dag zelf nog aan bij het onthaal op het gelijkvloers of aan de kiosk.

 

Infosessie over borstvoeding

 • Door een vroedvrouw/lactatiekundige: met de borstvoedingssessies willen we een duidelijk beeld scheppen over de borstvoeding, hoe het zal verlopen in het ziekenhuis en thuis.
 • Praktisch: de infosessie vindt 2x/maand op maandag plaats en duurt ongeveer 1,5 uur (uitgezonderd feestdagen). Per sessie kunnen 5 10 koppels deelnemen. Infosessie 1 om 18u30, infosessie 2 om 20u15.
 • Locatie: je mag rechtstreeks naar vergaderzaal 5 op het gelijkvloers gaan, de vroedvrouw wacht je daar op.
 • Voor wie?: de sessies zijn bedoeld voor de toekomstige mama en haar partner die voor het eerst zwanger zijn of voor de eerste keer borstvoeding wensen te geven. Ook als je reeds borstvoeding hebt gegeven, maar graag extra info of een opfrissing wil, of indien je twijfelt, … ben je eveneens welkom. De meest gunstige periode om deze sessie te volgen is tussen de 28 en 36 weken zwangerschap.
 • Hoe deelnemen: schrijf je telefonisch in voor deze infosessie via de afsprakenbalie op 011 33 55 77. Je deelname is gratis. Meld je de dag zelf nog aan bij het onthaal op het gelijkvloers, of aan de kiosk.

 

Infosessie over onderwaterbevallen

 • Door de Jessa vroedvrouwen: je krijgt in groepjes van max. 10 personen (5 zwangeren en partners) uitleg over het verloop van een bevalling in het onderwaterbevallingsbad.
 • De infosessies onderwaterbevalling vinden plaats op de 2de zaterdag van de maand van 13u30 tot 15u30. (uitgezonderd feestdagen).
 • Locatie: je mag rechtstreeks naar de aula gaan. De vroedvrouw wacht je daar op. Omwille van de huidige maatregelen is een rondleiding met een bezoekje aan het onderwaterbevallingsbad nog niet mogelijk
 • Voor wie?: de infosessie is bedoeld voor de mama’s en hun partner die eraan denken om onderwater te bevallen. Dit kan best in de 2de helft van de zwangerschap.
 • Hoe deelnemen?: schrijf je telefonisch in voor deze infosessie via de afsprakenbalie op 011 33 55 77. Je deelname is gratis. Meld je de dag zelf nog aan bij het onthaal op het gelijkvloers of aan de kiosk.

 

Mamacafé

 • Dit is geen echte infosessie maar een gezellig samenzijn van jonge mama’s met hun kindje(s). Partners zijn vanzelfsprekend ook welkom. Er wordt een hapje en een drankje voorzien. Er is steeds een vroedvrouw/lactatiekundige aanwezig waar je met al je vragen over je baby of jezelf terecht kan. Onze Jessa draagconsulente geeft je graag uitleg over hoe je je baby kortbij je kan dragen en over de verschillende draagdoeken. Onder leiding van onze Jessa kinesitherapeute kan je kennis maken met babymassage.
 • Praktisch: het mamacafé vindt 3x per jaar plaats op zaterdag en duurt van 15u tot 17u.
 • Datum: 2 oktober 2021.
 • Locatie: je mag  rechtstreeks naar de orangerie gaan in het personeelsrestaurant op het gelijkvloers. De Jessa medewerkers wachten je daar op.
 • Voor wie?: (toekomstige) mama’s, hun partner en kindje(s).
 • Hoe deelnemen?: schrijf je telefonisch in voor deze infosessie via de afsprakenbalie op 011 33 55 77. Je deelname is gratis. Meld je de dag zelf nog aan bij het onthaal op het gelijkvloers, of aan de kiosk.

Online sessies

We beschikken ook over gefilmde versies terug van de infosessie 'Arbeid en bevalling' en van de infosessie rond borstvoeding.

 

Overzicht infosessies

Online aanbod

 

Na het bekijken van deze filmpjes heb je mogelijk nog vragen. Je kan vragen stellen over borstvoeding, arbeid en bevalling, voorbereiding op het kraambed en onderwater bevallen. Voor deze specifieke vragen kan je, vanaf januari, een individuele videoconsultatie plannen bij de vroedvrouw. Dit kan via de afsprakenbalie op het nummer 011 33 55 77. Vermeld je emailadres bij het inboeken van het videoconsult. Via je emailadres, krijg je een automatisch een link om je aan te melden met je laptop of een QR-code om je aan te melden met je smartphone of tablet. De vroedvrouw meldt zich op de afgesproken dag en uur voor jullie individueel videogesprek.