Maatregelen Covid-19

Algemene informatie

 

Zolang de pandemie duurt, zal het Jessa Ziekenhuis COVID-19-patiënten opvangen. Deze bijzondere omstandigheden houden ook in dat de dagelijkse werking voor de verschillende specialismen zal veranderen. Hierin volgen we steeds de laatste richtlijnen van de overheid. Maar van één ding kan je zeker zijn: onze missie blijft dezelfde. Elke patiënt verdient namelijk kwalitatieve en veilige zorg. Daarom passen we een uitgebreid beschermingsbeleid toe. Hoe dit werkt, lees je hier.

 

Wil je weten welke de laatste bezoekrichtlijnen zijn op de kraamafdeling? Klik dan hier. Voor algemene informatie kan je terecht op https://www.jessazh.be/corona.

 

Jouw afspraak en verblijf

 

  • Ben je zwanger en heb je respiratoire klachten, koorts of andere tekens die aan een Coronabesmetting doen  denken, gelieve dan telefonisch contact op te nemen met onze assistent-gynaecoloog op het nummer 011 33 73 21
  • Voor gewone verloskundige vragen kan je terecht bij de vroedvrouw van de bevallingskamers op 011 33 93 10
  • Voor vragen i.v.m. je verblijf op de kraamafdeling kan je terecht bij de vroedvrouw van de materniteit op 011 33 93 20
  • Voor vragen i.v.m. je afspraak kan je terecht bij de gynaecologenpraktijk Hagyas op 011 22 89 03

 

Je partner is welkom bij de bevalling en mag achteraf bij je op de kamer verblijven. De partner mag er ook voor kiezen om naar huis te gaan en dagelijks op bezoek te komen. Vanaf heden is het ook weer toegelaten dat de partner bij de keizersnede aanwezig is op voorwaarde dat de screening voor COVID-negatief is. Om de veiligheid in het ziekenhuis te verzekeren, is het verboden om externen toe te laten. Dit verbod geldt voor vertegenwoordigers, maar niet voor eerstelijns vroedvrouwen en doula’s. Tijdens haar aanwezigheid in het ziekenhuis dient de vroedvrouw of doula zich wel aan de algemene preventieve COVID-maatregelen te houden en een FFP2-masker van het ziekenhuis te dragen. Verder kan ze enkel aanwezig zijn tijdens de bevalling en mag ze de resterende dagen van het verblijf van mama/papa en kind niet op bezoek komen. Broertjes en zusje mogen dagelijks een uurtje op bezoek komen.


Om de dag mogen er 2 willekeurige mensen op bezoek komen. De bezoekers plannen zich in via de registratiecode die ze ontvangen van mama. Om de rust op de afdeling zoveel mogelijk te bewaren kan er slechts een half uur bezoek ingepland worden tussen 18u en 19u.

 

infosessies

 

Vanaf september organiseren we opnieuw live infosessies met in acht neming van de maatregelen i.v.m. social distancing. Schrijf je op voorhand in via de afsprakenbalie op 011 33 55 77. Meld je bij aankomst in het ziekenhuis aan de inschrijvingskiosk. Je ontvangt dan een kaartje met de plaats waar je verwacht wordt.

Om de gefilmde infosessies of de presentaties te kunnen bekijken, klik dan hier

 

Terug naar het overzicht